© Min SZW

Hulpmiddelen

Als het over de verdeling tussen werk en gezin gaat, is het voeren van een goed gesprek belangrijk. Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen om je daarbij te helpen.

Minder of meer werken?

Denken jullie erover meer of minder uren te gaan werken? En wil je weten wat dit betekent voor jullie inkomen? Met de Werkzorgberekenaar kunnen je dat berekenen.

Inspirerende voorbeelden

Wil je meer voorbeelden zien van hoe ouders werk en privé combineren? Kijk dan op Hoe werkt Nederland.

Een helpend handje

Zwanger of Jonge ouder? Gefeliciteerd! WOWW (Wat Ouders Willen Weten) helpt je graag door de bomen het bos te zien.  Schrijf je in voor de WOWW nieuwsbrief en ontvang handige informatie op relevante momenten.

Verlof

Als jullie baby wordt geboren, hebben jullie recht op verlof. Maar niet alleen dan. Ook tot het kind 8 jaar is, kunnen jullie via ouderschapsverlof minder uren werken en meer zorgen voor jullie kind. Alle verlofregelingen vinden jullie op de verlofregelaar.

Gesprekskaart

Ga ook het gesprek aan met jouw partner en vind de ideale verdeling tussen werk en gezin. Gebruik hiervoor deze Gesprekskaart van WOMEN Inc.

Checklist

Wat moet je allemaal regelen als je een kindje verwacht? Daar kun je nu eenvoudig achter komen met de checklist van de Rijksoverheid.

Proefplanner

Als je een kindje verwacht is het verstandig om goede afspraken te maken over de verdeling. Deze planner gaat jullie daarbij helpen. Hoe? Simpel! Vul de Proefplanner in en krijg een duidelijk overzicht van al jullie activiteiten.